середу, листопада 24, 2021

Working in Ukraine NOW»

У Вінниці пройшов II Молодіжний регіональний форум «Working in Ukraine NOW», який для студентів навчальних закладів області провела Вінницька обласна Спілка підприємців «СТІНА». 

Уже традиційно захід відбувається за підтримки Вінницької облдержадміністрації Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА. Партнери заходу - МХП, Фонд "МХП-Громаді", KNESS
Головна мета форуму – примноження та збереження кадрового потенціалу області. 

До заходу долучилися студенти 32 закладів освіти Вінниччини. Понад 270 учасників форуму з різних районів області ознайомилися з основними темами ринку праці: тренди, професії майбутнього; кар’єра в кращих компаніях регіону - працюй там де живеш; компетенції працівника, виклики сучасного ринку.

Представники кращих компаній Вінниччини розповіли студентам про майбутнє регіонального ринку праці, як реалізовувати себе в агро, IT, медіа сферах.
Про переваги дуальної освіти на форумі розповіла студентам Ганна Сухоцька, регіональний фахівець з координації програми підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні EU4Skills у Вінницькій області. Мета програми, яку підтримують ЄС та його держави-члени Німеччина, Фінляндія, Польща, Естонія - підвищити ефективність реформи, покращити якість профтехосвіти, а також модернізувати обрані заклади профтехосвіти у 7 пілотних областях України, серед яких і Вінницька.

Про колаборацію бізнесу та освіти, дуальну форму навчання говорила Анна Євшаль, Старший бізнес-партнер з персоналу ПрАТ «МХП» Вінницького регіону.
      - Дуальна освіта – це коли студент і навчається і працює. Це унікальна можливість спробувати себе за фахом ще під час навчання. Ми укладаємо трьохсторонній договір, розробляючи під студента програму. Вже маємо перші результати. Завдяки цьому проєкту студенти, котрі зайшли до нас на дуальну освіту отримали пропозиції працевлаштування на наші підприємства. Завдяки колаборації ми допомагаємо освіті випускати тих студентів, котрі потрібні бізнесу сьогодні, - наголосила Анна Євшель. 
    
«Як знайти роботу мрії?» - тема доповіді Альони Кавки, HRD групи Міжнародної інноваційної компанії «KNESS», яка працює на ринку альтернативної енергетики. Секретами успіху поділилася пані Альона зі студентами з власного досвіду і побажала молоді вірити в себе, а також залишатися в Україні, адже тут точно можна побудувати кар’єру, життя і стати щасливим на власній землі.
 - Такий захід – гарна можливість поспілкуватися роботодавцю з майбутніми спеціалістами. Студенти отримали цінні поради, які знадобляться їм у пошуку роботи. Викладачам теж було цікаво на форумі, адже це можливість підвищити свій кваліфікаційний рівень, - зазначила Оксана Прокопова, викладач економічних дисциплін, заступник директора з виховної роботи Іллінецького аграрного фахового коледжу.

Учасники форуму, котрі не були присутні на зустрічі, яка проходила у Мц Квадрат, мали змогу переглянути онлайн завдяки zoom трансляції та стріму на сторінці Спілки підприємців «СТІНА».




 

Немає коментарів:

Дописати коментар

17.09.2022 Самоменеджмент 51-М

    Взаємозв’язок темпераменту та характеру у процесі формування особистості  Характер – це властивості особистості, які набувають у процес...